maandag 11 mei 2009

Een groot aantal ergernissen heb ik al de revue laten passeren. Nu het weer wat warmer wordt schoot mij er nog een te binnen, te meer omdat ik door het prachtige weer van deze zondag weer met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Het prachtige stadje Brielle met zijn rijke historie heeft zomers tweemaal zo veel inwoners als ’s winters. Dat heeft te maken met aanlegplaatsen voor boten en staanplaatsen op de camping.

Dat Brielle een mooi stadje is en een rijke historie heeft zeg ik niet alleen om de zin lekker te laten lopen. Zo was het de bedoeling dat in de middeleeuwen hier de grootste kathedraal van Nederland gebouwd zou worden, groter al de sint Jan in den Bosch. Door de Beeldenstorm is het nooit zo ver gekomen. Verder als de watergeuzen in 1572 den Briel niet veroverd hadden, spraken we nu Spaans, aten Paella en hadden nog steeds hetzelfde Nederlandse klimaat. Ook zijn de martelaren van Gorkum hier opgehangen en daar mag zo aan het begin van het toeristen seizoen wel wat extra aandacht aan besteed worden. Dat wij in Brielle wel aardig lijken maar las je het te bont maakt kan het wel eens verkeerd aflopen. Niet dat de martelaren het te bont hebben gemaakt hoor. Ze waren hier ook niet op vakantie.

De onsmakelijke ergernis waar ik het over wil hebben speelt hier in de buurt maar ook in de rest van het land. Waarom word ik als onschuldige niets vermoedende fietser bij mooi weer geconfronteerd met tientallen vierkante meters oud vel. Ik heb niet tegen bloot vel, maar een dringend beroep op onze pensionado’s: Boven de 60 houd je je shirt aan op de fiets. In de tuin, voor je tent of op de boot prima, al ga je in je blote kont zitten maar op de fiets gewoon een shirt en een korte broek.

De meest onsmakelijke taferelen kom je tegen onderweg. Het zijn meestal mannen vaak nog met een zwembroek van een jaar of tien oud, die met moeite alles binnen de perken houdt en dan nog weinig te raden over laat. Daarboven een meestal veel te dikke buik, een hele hoop plooien, rimpels en zwembandjes en altijd door de zon gekleurd in de tint WW bruin. Het wappert nog net niet in de wind In deze outfit wordt rustig vanaf de camping gefietst naar het centrum van Brielle en wordt ook onderweg een terrasje aangedaan.

De bijbehorende vrouw is minder vaak volgens de zelfde dress code gekleed, maar als dat zo is dan heeft een korte broek van Zeeman in de campingkleuren licht geel, licht roze of licht blauw, en daar boven een bovenstukje van de bikini. Dat alles om te laten zien dat naar hun mening de zwaartekracht in die zestig jaar geen invloed op hun lichaam heeft gehad. Daarover verschillen we dus van mening.

Dus mocht u mensen kennen van boven de zestig die hier in de buurt op de camping zitten, geef even door dat ze dat niet moeten doen. Ook ben ik er voorstander van dat alle vakantie gasten voor ze de camping verlaten even aan hun voeten worden opgehangen. Zien ze er dan niet hetzelfde uit dan wanneer ze op hun voeten staan, dan stel ik voor dat ze een kol trui aankrijgen en een lange broek.

Je kunt natuurlijk zelf van mening zijn dat je ondanks je leeftijd en je arbeidzaam verleden, je behalve je pensioen ook nog een goddelijk lijf hebt opgebouwd, maar anderen moeten daar tegenaan kijken, onder andere ondergetekende. Vraag dan ook aan anderen voor je vertrekt of ze nog honger zouden hebben als jij zo langs het terras zou fietsen. Ook zo kunnen we Nederland samen een beetje mooier maken.

Ad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten