maandag 9 februari 2009

Zo in de voorbereiding, nu het sponsorgeld binnen komt en de plannen worden gemaakt begint het allemaal wel erg te kriebelen. Zin om een berg van importantie op te rijden, zin om te fietsen, maar ook het wegen van de collega fietsers. Onwillekeurig gaan zich zo twee of drietallen vormen van ongeveer gelijke sterkte die zich aan elkaar op gaan trekken en met elkaar af gaan spreken dat ze niet voor elkaar onderdoen.

Tijd en zin om naar Limburg te gaan. Mensen die beginnen met fietsen of die nooit gefietst hebben dat er zoveel gefietst wordt in Limburg vanwege de heuvels. Dat is een misverstand. De enige rede dat fietsend Nederland massaal naar Limburg trekt , zit hem in het feit dat in Limburg het ideale voedsel voor onder het fietsen wordt verkocht.

Nu is door Ad Timmermans in geuren en kleuren verteld dat ik niet goed ben in eten onderweg en een behoorlijke afkeer heb van alles wat moet worden opgelost, leeg geknepen of achter je tanden blijft plakken met een kracht waar Kukident een voorbeeld aan kan nemen. Los van het feit dat het lauw en zacht is, is het vaak ook nog zo zoet dat het haast gesponsord moet zijn door het Ivoren kruis. Aan het eind van een lange tocht kun je haast niets meer eten omdat je gehemelte brand van de zoetigheid. Maar goed ik heb Ad beloofd dat ik me er toe zal zetten.

Maar in Limburg is het eten helemaal geen probleem. In ieder dorp en op ieder terras is het te krijgen. Daar wordt het in acht stukken gesneden in de rest van Nederland in twaalf en nu moet er toch een lampje gaan branden. Niets is er waar je zo lekker op fietst als gewone standaard Limburgse vlaai en in mijn geval dan nog rijstevlaai. Niks geknoei met zakjes die je open moet scheuren water toevoegen. Knijpen erin zou ik af willen raden en plakken doet het alleen als je je handen niet wast. Gewoon van een bordje met een vorkje, en als dat er niet is lukt het ook nog wel zonder. Prima, denk daar nog maar eens aan als je moet aanzetten onder aan de Cauberg, dat je niet voor de Cauberg naar Valkenburg bent gekomen maar voor de vlaai. Dat maakt de klim een stuk draaglijker.

Ad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten