maandag 30 maart 2009

In de laatste dagen van de week voor er gefietst gaat worden moet er een hoop geregeld worden. Al aan het begin van de week wordt het wensenlijstje door gegeven. Dit zodat er aan het eind van de week de foerage compleet is. Zo moeten er krentenbollen gekocht worden, bananen, apart ingepakte plakjes ontbijtkoek en flesjes drinken. De laatste dagen voor de grote dag heb je er een dagtaak aan om te zorgen dat er nog wat overblijft.

Met schoolgaande kinderen is het bovengenoemde assortiment bij uitstek geschikt voor de lekkere trek tussen de lessen. Het zal de eerste keer niet zijn dat Karin een verwenpakket om van te kwijlen heeft geregeld en dat ik uiteindelijk op de dag zelf nog met moeite wat op mijn boterham kon vinden.

Verder verdient het de aanbeveling om vooraf in te pakken en niet op de dag zelf. Je zal maar helemaal naar Limburg zijn gereden en je helm ligt nog thuis, of erger nog je fietsschoenen liggen nog op het rek. Ben je toch snel uitgetraind. Wat ook handig is, is een fles met water, een washand en een handdoek. Dit om het zweet of de spetters uit je gezicht te poetsen.

De gouden tip als je fiets ophangt is om hem de avond ervoor al op de grond te zetten. Het zal de eerste keer niet zijn dat je klaar staat om weg te gaan en dat blijkt dat in het hangende stadium alle lucht uit je band is verdwenen. Kun je terwijl je al haast hebt nog eerst je band wisselen. Denk daarbij aan de eerdere tip dat je de lekke en de geplakte banden zorgvuldig gescheiden houdt. In deze paar regels zitten genoeg elementen om je humeur voor de hele dag te verpesten.

Je hebt dus je fiets en alles wat je aanhebt of aantrekt, maar daarnaast kun je nog wel enkele dingen vergeten. Je fietspomp bijvoorbeeld, maar ook reserve banden. Wat ook iedereen een keer overkomt is dat je met potjes en poeiertjes in de weer bent geweest om je bidon te vullen. Je zet ze klaar op het aanrecht om ze voor je gaat te vullen met water, en daar staan ze als je terug komt nog. Verder ben ik in de loop der jaren ook nog wel eens mijn portemonnee vergeten, of mijn startkaart van een georganiseerde toertocht. Tot slot nog voor de lenzen dragers. Je (zonne) bril ook gewoon even klaar leggen. Goed, ik ga eens kijken wat de kinders hebben overgelaten en mijn tas in pakken.

Ad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten