maandag 26 januari 2009

Ik ben afgelopen zaterdag voor het eerst dit jaar weer naar Goeree Overflakee gefietst. Dat is meestal het rondje voor het voorjaar, maar met het oog op het oprekken van de prestatie’s vond ik het er tijd voor. Sinds bekend is dat de Tour de France van 2010 vanuit Rotterdam via het kruispunt bij Brielle via Goeree naar Zeeland afreist gaan wij ook niet meer fietsen maar het parcours verkennen.

Goeree Overflakee met zijn oneindige akkerbouw gebieden, zijn natuur en zijn gereformeerden kortom alle ingrediƫnten voor een saaie vakantie in Nederland. Ik heb overigens niets tegen mensen van welke godsdienstige geaardheid dan ook, maar door het nieuws van de Tour hebben de gereformeerden van zich doen horen. Achteraf zijn wij ons gaan beseffen dat het maar goed is dat wij de status van een matig toerfietsertje nooit zijn overstegen.

Immers in de zomer zoeven wij iedere zondagochtend langs “s ‘Herens wegen” over dit eiland. Dit zonder verdere ruchtbaarheid, hooguit luid kokhalzend en hoestend als er een vlieg in je openstaande mond in een keer door naar achter gaat. Wat nu als ook wij gezien onze prestatie’s vooraf gegaan werden door een reclame karavaan die foldertjes en ballonnen uit deelt van de plaatselijke bouwmarkt. Ook dan zouden wij evenals de rijders uit de Tour de France worden aangesproken op het verstoren van de zondag rust.

Vervolgens zouden er dan vanuit heel Nederland opmerkingen gemaakt moeten worden dat ze blij moesten zijn dat er eens iemand kwam naar hun eiland. Of zou er moeten worden opgemerkt dat de file bij mooi weer richting Ouddorp nou ook niet echt de rust is die het eiland op zondag probeert uit te stralen. Maar moeten we daar een mening over hebben, immers de mensen die er wonen bepalen het karakter van de streek. Sommige dingen moet je gewoon niet willen veranderen. Als er op zondag wat gebeurd op Flakkee dan moet er commentaar gegeven worden en vervolgens gaat het gewoon door.

Dus ook wij zullen gewoon de komende zomer lekker over de eindeloze fietspaden door de duinen rijden en ons gewoon een beetje rustig houden uit respect voor de zondagsrust. Stel je voor dat iemand ons er op aanspreekt en dat we met een plakbandje alle reclame op het shirtje af moet plakken.

Ad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten