dinsdag 20 januari 2009

In Rotterdam staan overal spreuken van Erasmus op de markante punten. Een ervan stond op een foto in de krant: “Niets is dommer dan wijs zijn op het verkeerde moment’. Onwillekeurig moest ik denken aan een interview op de regionale zender in het Westland. Daar werd iemand geïnterviewd die vorig jaar achtmaal naar boven is gereden tijdens Alp d’Huzes. Ik meen dat hij Jan Smit heet en niet kan zingen.

De journalist zei hem, nu je acht keer naar boven bent gereden kun je het zeker ook wel negen keer. Iemand die een formidabele bijna niet te evenaren prestatie heeft geleverd moet dan een beetje hortend zeggen: Eh, ja misschien wel, waarmee zijn prestatie in een keer tot een standaard iets is gereduceerd. Als hij wijs is doet hij dit jaar niet mee, want het kan de journalist alleen maar tegenvallen. Hoe durf je het te zeggen.

Overigens is dat toch ook wel iets waar je tegenaan loopt als je sponsors zoekt. Als je uitlegt dat je zes keer de Alp d’Huez op wil fietsen, dan hoor je nog wel eens: Oh, dat kun jij wel. Je hebt toch ook wel eens de Elfstedentocht gefietst. Ik merk dan op ja dat is hetzelfde maar dan schuin omhoog. Dan kijken ze me een beetje vreemd aan zo van is dat nou serieus. Voor iedereen die dit leest, een keer is knap. Iedere keer daarbij is een stuk knapper. Zes keer is iets waar je met trots op terug kunt kijken en acht keer is bovenmenselijk. Wie daar aan twijfelt moet maar eens goed naar de foto op de site kijken.

Ad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten